Publisert

LED – et godt valg for miljøet og økonomien

Nordlux Space B gulvlampe 3 599 kr

LED – et godt valg for miljøet og økonomien

LED står for «Light Emitting Diodes» og er lysdioder. Det vil si små elektriske komponenter som gir fra seg lys når det går strøm gjennom dem. LED-lyset gir svært mange muligheter, både inne og ute, og det er flere fordeler når man sammenligner det med tradisjonelle lyskilder.

LED til inne- og utendørs bruk

LED-pærer er veldig energisparende, samtidig som de avgir samme lysmengde til en brøkdel av strømforbruket. LED-belysning er godt egnet til bruk både inne og ute. Fordelen med utendørs bruk, er at lyspæren gir fra seg kraftig lys og tåler kulde. LED-pærer for innendørs bruk er ofte svært minimalistiske, noe som gjør at de er diskre og ikke stjeler oppmerksomheten fra resten av innredningen i rommet.

Miljøvennlige lyspærer som er billigere i drift

Selv om det koster mer å kjøpe inn LED-pærer, varer de til gjengjeld betydelig lenger enn tradisjonelle lyspærer, samtidig som de bruker mye mindre strøm. Totalt sett er LED-pærer mer økonomisk i bruk. Bytter du til LED i alle lamper vil du kunne se betydelig utslag på strømregningen din.

En LED-pære kan ha en levetid på 50 000 timer, til motsetning fra vanlige lyspærer som i gjennomsnitt varer i 2500 timer. Én LED-pære tilsvarer derfor om lag 20 vanlige lyspærer, i tillegg til at de kun bruker én åttendel av strømmen sammenlignet med tradisjonelle lyspærer.

LED gir muligheter for dimming og avgir mindre varme

LED-pærer avgir betydelig mindre varme enn tradisjonelle lyspærer. Dette gjør at du unngår unødvendig oppheting av rommene i hjemmet. Den lave varmeutviklingen gjør også at pærene ikke brenner støv og minsker også brannfaren ved tildekking og berøring.

Det finnes også en mengde LED-pærer som er dimbare. Dersom du ønsker dette, så sjekk om pærene er dimbare før du går til innkjør av dem, og om de må ha en egen type dimmer eller om du kan en vanlig dimmer.

Mesterlys kan LED

Hos Mesterlys har vi et bredt utvalg LED-pærer fra kjente merker. Velg mellom lyspærer i ulike former, størrelser og farger, om den skal være dimbar, eller om den skal ha sensor for automatisk belysning. Våre lysrådgivere kan bistå deg med valg av LED til hjemmet. Vi ønsker deg velkommen til å besøke en av våre butikker, eller å kontakte oss med dine spørsmål.

Tilbake