Publisert

Lamper til hagen

Globen Lighting Sandhamn fra 1 515 kr

Lamper til hagen

Gi hagen din en helhet, ved å være kreativ med lampene og utebelysningen. Ved å fremheve viktige detaljer og elementer, skapes en attraktiv stemning og atmosfære i hagen og området rundt boligen din. Skal du lyssette hagen, må også lampenes IP-grad tas med i betraktning.

God spredning av lys

Når du skal velge lamper til hagen er det viktig å tenke på hvordan du lyssetter og hvor sterkt lyset er. Det er fort gjort å glemme at eventuelle naboer kan bli plaget og irriterte over sterke lamper og belysning som eksempelvis skinner inn gjennom stuevinduet deres. Se alltid på lampenes plassering, og gå heller etter flere lamper med god lysspredning, i stedet for få lamper med sterkt lys.

Skap stemning på terrasse og balkong

Terrassen og balkongen er en viktig del av hagen som er mye i bruk, spesielt om sommeren. Etter at solen har gått ned, kan en god utebelysning på terrassen eller balkongen gi en koselig stemning og atmosfære. Dette gjør det attraktivt å bli sittende til langt utpå sommerkvelden, samt at det gir en lun stemning på mørke vinterdager. Vær kreativ og kombiner gulvlamper, vegglamper og taklamper for å skape ønsket atmosfære på og rundt området ved terrassen og balkongen.

Fremhev og lyssett detaljene i hagen din

Ønsker du å fremheve blomsterbed, trær eller andre elementer og detaljer i hagen, er bruk av hagespotter perfekt. Disse gir en spottbelysning på elementer og gjenstander du ønsker å fremheve i mørket. Med hagespotter kan du også være kreativ og skape ulike typer belysninger. Med spotten pekende direkte på elementet gir det en fokusbelysning. Du kan også lage skyggebelysning eller silhuettbelysning av elementer som eksempelvis står i nærheten av en vegg, eller andre liknende flater.

Har du stier/veier eller større områder i hagen som er fine å lyse opp for å finne vei i mørket, er stolpebelysning midt i blinken. Disse lyser opp rundt seg, uten å gi et sterkt lys som bryter med resten av stemningen i hagen.

IP-grad for lampene i hagen

For utebelysning er det krav til lampenes IP-grad og må derfor tas i betraktning når du skal plassere lamper ute. IP-graden forteller hvor sikker lampene er mot vann, skitt og andre fremmedlegemer som kan være skadelig for lampen og det elektriske systemet. Kravet til graden baseres på om lampen skal stå under åpen himmel, eller om den skal stå delvis eller helt under tak. Gradens verdi må være høyere, jo mer lampen er utsatt for fuktighet og skitt. Er du usikker på kravene rundt IP-grad, eller har spørsmål rundt dette, hjelper vi deg.

Vi kan utebelysning

Ønsker du rådgivning og hjelp ved valg av utebelysning og lamper til hagen, kan våre lysrådgivere bistå deg. Kontakt oss eller kom innom en av våre butikker, så hjelper vi deg med å lyssette hagen din for en attraktiv stemningen og atmosfæren.

Tilbake