Publisert

Lamper til soverommet

By Rydéns Honey takskjerm 949 kr

Lamper til soverommet

Soverommet er det rommet i hjemmet som trenger en avslappet og hyggelig atmosfære, samtidig som det skal kunne gi god nok belysning til å finne frem i klesskapet. Belysningen på soverommet bør ha flere funksjoner og mulighet for dimming, slik at den kan tilpasses bruk og behov på soverommet til enhver tid.

Soverommets størrelse avgjør mengde belysning

Mengden belysning som er nødvendig på soverommet avhenger av rommets størrelse og oppbygging. For mange holder det med en god grunnbelysning sammen med et eller to underbyggende lys ved sengen og i klesskapet. Ved større soverom, kan en benytte flere lyspunkter som grunnbelysning, slik at en får god spredningen av lyset.

God grunnbelysning for spredning av lys i hele rommet

For en god grunnbelysning er en taklampe som gir god spredning, eller spotter et godt valg. Ha gjerne en taklampe som gir mulighet for dimming, slik at du får et variert lys og kan veksle mellom sterkere og svakere belysning basert på bruken i rommet til enhver tid.

Funksjonelt lys ved seng og skap

Med en god grunnbelysning, kan du bygge under med funksjonelt lys ved sengekanten, samt i eller ved klesskapet.

For lampene ved sengekanten er det flere muligheter for å oppnå ønsket belysning. Her vil en gjerne ha mulighet for godt leselys, men som også gir en god og lun belysning. Benytt deg av en vegglampe med dimmefunksjon, en bordlampe plassert på nattbordet, eller heng en takpendel over nattbordet. Har du ikke nattbord, kan også en større gulvlampe gi god belysning ved sengen.

Ved klesskapet kan lamper settes opp utenfor eller på innsiden, basert på klesskapets oppbygging. Da får du en sterkere belysning i området der du trenger det, uten at det forstyrrer stemningen i resten av rommet. Her kan du eksempelvis benytte spottskinner i taket.

Mesterlys kan soveromsbelysning

Hos Mesterlys er vi behjelpelige med lampene til soverommet ditt. Kom innom en av våre butikker, eller kontakt oss dersom du har spørsmål vedrørende belysningen på soverommet.

Tilbake