Publisert

Lamper til skråtak

By Rydéns Correct 729 kr

Lamper til skråtak

I rom med skråtak, kan det i mange tilfeller være nødvendig å montere lampene i skråtaket. Selv om montering av lamper her kan by på utfordringer når det kommer til plassering av lyspunktene, finnes det flere muligheter for hvordan dette kan gjøres for et godt resultat.

Unngå å montere lamper og belysning i skråtak der det ikke er nødvendig

Har du et rom der en del av taket er skrått og en annen del er flatt, anbefaler vi å montere lampene i delen med flatt tak. Likevel er det tilfeller der et rom kun består av skråtak, og valget for å montere lamper her ikke er til å unngå. Dette er spesielt vanlig i eksempelvis på loft og i loftsleiligheter, hytter og stuer der det er skråtak på begge sider som møtes på midten.

Takpendel til skråtak med mye rom

I høye skråtak med mye rom, kan det være fint å benytte en eller flere takpendler som henges opp i ulike høyder for å bryte opp taket. I noen tilfeller kan det bære på utfordringer for å få kuppelen til å ikke bli stående «rett ut» fra skråtaket, og heller henge pent ned. Dersom kuppelen er av et materiale som tillater det, er det mulig å skjære denne til, slik at den passer til hellingen på taket. En annen løsning som mange gjerne går for, er å lage en liten vinklet kloss som monteres i taket for å rette opp lampen. Dette gjør at du kan benytte deg av de fleste takpendler, uten at de blir påvirket av at taket er skrått.

Justerbare spotter og downlights

For lave skråtak der det ikke er mye plass mellom tak og gulv, kan spotter og downlights være en bedre løsning, samtidig som disse også er godt egnet for høye skråtak. Her anbefaler vi å unngå og bruke innfelte downlights, da dette sjeldent er den beste løsningen for slike tak. Dette er fordi du ikke har mulighet til å justere lyskilden slik at den peker rett ned, på grunn av det skrå taket.

Utenpåliggende downlights og spottskinner med justerbase spotter er en god løsning for belysningen. Disse kan justeres og stilles slik du selv ønsker, uten at skråtaket påvirker lyset. En trackline er en fleksibel løsning som lar deg justere spottene i den retningen du selv ønsker, samtidig som du kan flytte spottene på selve skinnen.

Mesterlys rådgir og hjelper deg med lampene til skråtaket

Er du usikker på hvilken løsning du bør velge til ditt skråtak, kan våre dyktige lysrådgivere bistå deg, slik at du finner lampene som er best egnet for taket. Du kan ta kontakt med oss eller besøk oss i en av våre butikker for spørsmål og mer informasjon om gode løsninger for lamper og lyssetting.

Tilbake