Publisert

Lamper til kjøkkenet

Belid Fold pendel 5399 kr

Lamper til kjøkkenet

En allsidig belysning er nøkkelen til et godt og behagelig opplyst kjøkken. Kjøkkenet er et flerbruksområde som krever en god belysning som kan tilpasses ulike situasjoner og gjøremål. Det kan brukes til alt fra tilberedelse av mat til barnas hjemmelekser. Samtidig skal det kunne skapes en god og behagelig stemning rundt både frokost- og middagsbordet.

3 kilder til optimal kjøkkenbelysning

Alle kjøkken er forskjellig. Noen har kjøkkenet i et eget rom, mens andre har en åpen kjøkkenløsning mot stuen. Kjøkkenets planløsning og oppbygging må tas hensyn til for å oppnå en god belysning. Flere lyspunkter gir fleksibilitet og dekker de ulike behovene for bruken i rommet.

Vi har tre gode huskeregler for å bygge en optimal kjøkkenbelysning; grunnbelysning, arbeidslys og stemningslys.

God grunnbelysning til rommet
Som i de fleste rom, er en god grunnbelysning essensielt. I et kjøkken kan dette lyset ofte være en taklampe eller pendel. Det er denne lampen som gir en grunnleggende belysning til hele kjøkkenet, og som kan underbygges med flere lyspunkter. Det er en fordel at dette lyset har mulighet for å kunne dimmes, slik at lyset kan stilles etter ønsket stemning og bruk.

Skarpt arbeidslys ved komfyr, kjøkkenbenk og vask
Ved blant annet matlaging og oppvask, er det viktig med en sterk og god belysning som lyser opp området det arbeides på. Dette gjelder spesielt ved komfyren, kjøkkenbenken og vasken. Arbeidslyset kan komme ovenfra eller foran deg, men bør plasseres slik at det ikke kaster store skygger som sperrer for lyset. Det finnes flere ulike varianter av benkarmaturer som du kan feste under overskap for å få et godt lys ned på kjøkkenbenken. Dersom du ikke har overskap over kjøkkenbenken, er både små pendler og downlights i taket gode alternativer til å belyse arbeidsområdet.

Stemningsbelysning over kjøkkenbord og spiseplass
På mørke kvelder, er en behagelig stemningsbelysning med på å skape hygge og god stemning rundt middagsbordet på kjøkkenet. Denne belysningen kan ofte kombineres med grunnbelysningen ved hjelp av en dimmer. Vi anbefaler å bruke en hengende taklampe som kaster lyset ned mot bordflaten, slik at en unngår at middagsgjestene blir blendet av lyset fra lampen. Flere pendler ved siden av hverandre passer godt dersom du har et større bord med plass til seks eller flere personer. Slik får du en god spredning av lys over hele spiseplassen. Lampene over spisebordet bør ha muligheten til å kunne dimmes etter ønsket stemning og bruk.

Vi kan kjøkkenbelysning

Hos Mesterlys finner du lampene til kjøkkenet ditt. Vi har lysrådgivere som rådgir og hjelper deg med å skape optimal belysning av kjøkkenet. 

Kontakt oss eller kom innom en av våre butikker, så vil vi hjelpe deg med kjøkkenbelysningen som gir et godt arbeidslys og behagelig stemning.

Tilbake