Publisert

Gi liv til vinduskarmen

Torrano bordlampe grønn fra Globen Lighting

Gi liv til vinduskarmen

Julestjernene er ryddet bort, og for mange vil vinduene nå kjennes både mørke og nakne ut i vintermørket. Vinduene i hjemmet sørger for naturlig dagslys i alle rom, men spesielt i vinterhalvåret og på sene sommerkvelder kan det fort bli mørkt når dagslyset ikke lenger trenger inn. Derfor kan det være fint å plassere lamper i vinduene som gir lys og skaper en god atmosfære om kveldene, i tillegg til å være dekorative elementer i hjemmet og på hytta.

Vinduslamper

En vinduslampe gir et lunt og hjemmekoselig inntrykk og lyser opp et ellers mørkt vindu. Du kan i hovedsak lyssette vinduet med to type lamper – bordlampe eller pendel. Benytt deg av en takpendel som passer til vinduets størrelse, eller bruk vinduskarmen til å sette opp en bordlampe med en størrelse som passer til karmens dybde og bredde. Hos Mesterlys har vi en mengde lamper som egner seg godt som vindusbelysning, enten om du har mest fokus på behovet for lys eller ønsker et designprodukt som en del av ditt interiør.

Pendel

En enkel og liten pendel passer perfekt som god belysning i vinduet, samtidig som at de er svært dekorative. Pendelens størrelse kan du velge ut ifra dybden på vinduene dine. Et dypere vindu og bredere karm gir rom for å kunne henge opp en større pendel. Vi har en mengde pendler i ulike størrelser, perfekt til vinduet.

Bordlampe

I vinduskarmen kan det ofte være liten plass til større lamper med bred lampefot. Hvilken lampe som passer til vinduskarmen avhenger mye av vinduets dybde og karmens bredde. En bred karm og store vinduer vil ofte gi rom for, og ha behov for, større lamper. Mindre vinduer med en smalere karm passer best til de mindre lampene. Vi har en mengde bordlamper i ulike størrelser, perfekt til vinduskarmen.

Tilbake