Publisert

Gi liv til kjøkkenet

Gi liv til kjøkkenet

Mmm, du kan nærmest lukte den gode stemningen du får av god belysning på kjøkkenet. Et kjært rom for mange, og en vital del av hverdagslivet – det er her livet smakes og leves. Klart man må ha god belysning da! På kjøkkenet er vi sosiale, og en hel del matlaging og oppvask foregår her. Men ofte er det et allrom og en forlengelse av stua, hvor lekser, spising og hjemmekontor foregår om hverandre.

Spesielt ved matlaging og omgang med kjøkkenmaskiner og kniver vil man ha det godt belyst – det gjør det hele trygt og enkelt, og man minimerer sjansen for uhell. Men tenk også på det praktiske. Hvordan skal du bruke kjøkkenet? Har du kjøkkenøy? Hvor er vinduene vendt? Den daglige logistikken setter krav til utforming og plassering av belysning. Kjøkkenet har mange skap og skuffer, kriker og kroker, og derfor vil det å finne frem og kunne skape en god arbeidsflyt være viktig. Og når det praktiske til slutt er på plass, kan du tenke på dekorativ belysning. Ta en tur til oss, så kan våre lysrådgivere hjelpe deg med å skape et livlig kjøkken.

I mellomtiden, her er noen gode tips:

  • Benytt lyskilder med god fargegjengivelse.
  • Taklamper gir god allmennbelysning.
  • Spotter eller downlights er også gode alternativ.
  • Bruk gjerne lamper som gir deg et blendfritt lys. Da blir matlaging og andre aktiviteter både mer behagelig og lettere å utføre.
  • Skap flere soner, gjerne med flere brytere eller lysstyringssystem.
  • Belys både kjøkkenskap og arbeidsflater, eventuelt også hyller og planter for å skape dynamikk og liv. Det bidrar til også den generelle rombelysningen.
  • Belys gjerne vertikale flater, det skaper en god romopplevelse og gir også god allmennbelysning.
  • Bruk gjerne en lampe over kjøkkenbordet som både kan skape hyggelige spisestunder og samtidig kan fungere som et godt arbeids- og leselys.
    En kjøkkenøy kan belyses med pendelarmaturer, downlights eller skinne med spotter.

Våre lysrådgivere kan belysning

Med vår kunnskap om lamper, lyskilder og ulike løsninger er du trygg i våre hender. En lampe er en lampe, men nøkkelen ligger i mange tilfeller i valget av lyskilde. Lampen fordeler lyset med sin utforming og sitt design, mens lyskilden kan gi deg den stemningen du er ute etter. Ønsker du mye lys, lite lys, varmt eller kaldt lys? Eller ønsker du kanskje mulighet for å dimme lyset opp og ned etter ønske og behov? Hvordan finne en smart løsning slik at du slipper å ha ledninger overalt? Ønsker du en appstyrt løsning for å styre lyset? Spør våre lysrådgivere! De kan sitt fag og vil hjelpe deg med å finne det du trenger ut fra ditt behov.

Lysrådgivere i alle våre butikker

Hos Mesterlys finner du utdannede lysrådgivere. Vi gir rådgivning og hjelp i butikk eller hjemme hos deg. Et besøk hos oss vil gi deg nytt liv i hjemmet!

Velkommen til Mesterlys – faghandel innen belysning

Tilbake