Publisert

Gi liv til uterommet

PR Home Minitripp vegglampe sort

Gi liv til uterommet

Utearealene er en viktig del av omgivelsene våre, uansett om det gjelder hus, hytte eller leilighet. Særlig om sommeren er det et sted mange oppholder seg mye, og riktig belysning gir deg større, mer fleksibel og sikrere bruk av uterommet!

Med riktig belysning blir det enkelt å skape liv rundt seg. Faktisk er det ikke så mye som skal til før balkongen, hagen, terrassen, vinterhagen, innkjørselen eller inngangspartiet får et skikkelig løft! Ofte kan en enkel lysslynge gjøre jobben, men mer faste installasjoner som stibelysning eller veggarmaturer skaper en god og lun atmosfære, året rundt. Noe av det første du bør tenke på er likevel sikkerhet. Trygge og gode inngangsparti, oppkjørsler og mye brukte uteområder har behov for sikker belysning. Det gjør parkeringen, snøryddingen eller hagearbeidet til en lek, samtidig som det minsker faren for uhell. Vær ekstra obs på trapper. Trygt og godt, akkurat slik du vil ha det hjemme! Viktigst av alt er likevel den stemningsskapende effekten du får av god belysning. Den hyggelige middagen ute, de late, svale sommerkveldene eller de mørke vinternettene blir alle lunere og koseligere med riktig belysning.

Råd om bærekraftige bruk av utelys

Vi i Mesterlys har også et ansvar når det kommer til å bidra til et mer miljøbevisst samfunn. Når det gjelder belysning generelt og utelys spesielt så ser vi at det kan være hensiktsmessig for oss alle og bli mer reflektert rundt dette. Er det nødvendig å ha på utelys til enhver tid, som for eksempel julelys i busker og trær, 24 timer i døgnet? Alle forbrukere av utelys må tenke mer gjennom dette.

Husk derfor å posisjonere belysning av utelys jevnlig – bruk utelys etter behov i forhold til sesong og tid på døgnet. Husk å skjerme utelys for andre om nødvendig og bruk det der hvor det er nødvendig. Bidra til å begrense energibruket– du sparer miljøet og du sparer penger. Husk å kontrollere at utelys er avslått når det ikke er nødvendig å ha de på. På den måten bidrar du i tillegg til å begrense lysforurensning.

Vil du ha tips til belysning av uterommet? Da spør du en av våre lysrådgivere. I mellomtiden kan du ta med deg følgende lysråd på veien:

  • Tenk sikkerhet med gode utelamper ved inngangsdører, boder og garasje.
  • Blendfritt lys? Det gir en mer behagelig og koselig stemning på balkongen eller i hagen.
  • Tenk kombinasjoner – bruk taklamper, vegglamper eller pullerter om hverandre.
  • Bruk smart lysstyring, så unngår du unødig bruk og sparer strøm. Vi har også «smarte» lyspærer med sensorer og mulighet til dimming (3-trinns dimming) med en vanlig lysbryter.
  • Bruk riktig lysnivå – tilpass lysstyrken til det faktiske behovet, og husk, naboene trenger ikke din belysning!
  • Reduser lysforurensing, bruk lamper som gir et blendfritt lys og slukk lyset etter bruk – da blir det hyggeligere for naturen, naboer og omgivelsene

Våre lysrådgivere kan belysning

Med vår kunnskap om lamper, lyskilder og ulike løsninger er du trygg i våre hender. En lampe er en lampe, men nøkkelen ligger i mange tilfeller i valget av lyskilde. Lampen fordeler lyset med sin utforming og sitt design, mens lyskilden kan gi deg den stemningen du er ute etter. Ønsker du mye lys, lite lys, varmt eller kaldt lys? Eller ønsker du kanskje mulighet for å dimme lyset opp og ned etter ønske og behov? Hvordan finne en smart løsning slik at du slipper å ha ledninger overalt? Ønsker du en appstyrt løsning for å styre lyset? Spør våre lysrådgivere! De kan sitt fag og vil hjelpe deg med å finne det du trenger ut fra ditt behov.

Lysrådgivere i alle våre butikker

Hos Mesterlys finner du utdannede lysrådgivere. Vi gir rådgivning og hjelp i butikk eller hjemme hos deg. Et besøk hos oss vil gi deg nytt liv i hjemmet!

Velkommen til Mesterlys – faghandel innen belysning

Tilbake