Publisert

Gi liv til stuen

Miljøbilde av Takai pendel beige fra Nordlux
Takai pendel beige fra Nordlux

Gi liv til stuen

Stuen, hjertet av hjemmet for mange, er et sted der avslapning, samvær og kvalitetstid blomstrer. Belysning spiller en nøkkelrolle i å forsterke disse gode øyeblikkene. Med riktig lyssetting kan stuen bli et allsidig rom som passer for alt fra TV-titting og spill til arbeid fra sofaen, sosialt samvær, lesing eller hobbyaktiviteter.

Ingen stuer er like, og derfor er det viktig å la dine behov og ønsker styre valget av belysning. Ved å tenke nøye gjennom hvor du trenger lys, kan du effektivt plassere lamper der det er nødvendig. Enten det er i en lesekrok som trenger en gulvlampe eller et område som kan dra nytte av en bordlampe, er det viktig å dekke de funksjonelle behovene først. Deretter kan du fokusere på dekorative elementer.

Lamper som bidrar til riktig belysning i stuen øker ikke bare funksjonaliteten, men også trivselen og velværet. Å plassere lamper lagvis og strategisk i ulike høyder i rommet kan skape den perfekte stemningen for dine behov. Å velge flere lyspunkter fremfor å stole på én taklampe kan bidra til å unngå et flatt og upersonlig lys i rommet.

Vær kreativ når du plasserer lamper på vegger, bord, tak og gulv. Bordlamper er spesielt allsidige og kan enkelt bidra til å skape en koselig atmosfære. De kan plasseres på en rekke steder, fra hyller og sidebord til vinduskarmer, og er enkle å flytte rundt etter behov.

Ta turen innom en Mesterlys-butikk, så kan en av våre lysrådgivere hjelpe deg. Du kan også følge våre råd under.

Våre tips for belysning av stuen:

  • Prioriter lyskilder med høy fargegjengivelse for å fremheve farger mest mulig korrekt og skape en behagelig atmosfære.
  • Taklamper er ideelle for å gi jevn allmennbelysning, mens spotter på skinne og downlights gir fleksibilitet og fokuserer lyset der det trengs.
  • Når du velger belysning, ta hensyn til både plassering og produkttype, da individuelle preferanser og behov varierer betydelig.
  • Unngå blendende lyskilder som kan være ubehagelige for øynene og forstyrre utførelsen av oppgaver.
  • For spesifikke bruksområder som lesing eller arbeid, vurder justerbare stålamper, bordlamper eller vegglamper for å tilpasse lyset etter behov.
  • I åpne kjøkkenløsninger er det viktig å tenke helhetlig for å skape balanse, og dimming kan være nyttig for å tilpasse belysningen etter ulike aktiviteter.
  • Del opp rommet i soner ved hjelp av lamper i ulike høyder og individuelle brytere for å gjøre stuen mer dynamisk og funksjonell.
  • Plasser en lampe i et hjørne for å lyssette områder som vanligvis er mørke og forbedre romfølelsen.
  • Belys vertikale flater som vegger, hyller og bilder for å skape dybde og bidra til en bedre romfølelse.

Våre lysrådgivere kan belysning

Med vår kunnskap om lamper, lyskilder og ulike løsninger er du trygg i våre hender. En lampe er en lampe, men nøkkelen ligger i mange tilfeller i valget av lyskilde. Lampen fordeler lyset med sin utforming og sitt design, mens lyskilden kan gi deg den stemningen du er ute etter. Ønsker du mye lys, lite lys, varmt eller kaldt lys? Eller ønsker du kanskje mulighet for å dimme lyset opp og ned etter ønske og behov? Hvordan finne en smart løsning slik at du slipper å ha ledninger overalt? Ønsker du en appstyrt løsning for å styre lyset? Spør våre lysrådgivere! De kan sitt fag og vil hjelpe deg med å finne det du trenger ut fra ditt behov.

Lysrådgivere i alle våre butikker

Hos Mesterlys finner du utdannede lysrådgivere. Vi gir rådgivning og hjelp i butikk eller hjemme hos deg. Et besøk hos oss vil gi deg nytt liv i hjemmet!

Velkommen til Mesterlys – faghandel innen belysning

Tilbake