Publisert

Gi liv til stuen

Gi liv til stuen

Hjertet i hjemmet? For mange er det stuen. Her slappes det av, her samles man og her nytes kvalitetstid. Riktig belysning forsterker de gode kvalitetene ved stuen! Stuen er som et allrom hvor man samles, og er et sted for en rekke aktiviteter som TV-titting, spilling, jobb fra sofakroken, lesing og hobbyarbeid. Da blir riktig belysning viktig, både for å skape kos, konsentrasjon og velvære. Ingen stue er lik, og behovene du har bør styre valget av belysningen, ikke motsatt. Tenk derfor nøye over hvor du trenger lys og la det styre hvor du plasserer lyspunktene. Skal du ha en lesekrok? Da kan en gulvlampe eller en bordlampe gjøre jobben. Og husk at en taklampe eller spotskinne kan være et godt alternativ til downlights. Dekk de funksjonelle behovene først – etterpå kan du dekke de dekorative behovene.

Lamper til stuen som bidrar med riktig belysning øker både funksjonalitet, trivsel og velvære

Lamper plassert lagvis og strategisk i ulike høyder i stuen, vil skape den riktige stemningen for ditt behov. Velg heller flere lyspunkter enn å forsøke å lyse opp hele stuen med eksempelvis en taklampe. Lamper som gir belysning i kun én høyde skaper et flatt og upersonlig lys og stemning i rommet. Vær kreativ og benytt deg av en balanse mellom lamper på vegg, bord, tak og gulv. Bordlamper er lette å plassere og bidrar i stor grad til å skape en koselig atmosføre. De er enkle å flytte rundt og kan plasseres på en hylle, sidebordet eller for eksempel i vinduskarmen.

Ta turen innom en Mesterlys-butikk, så kan en av våre lysrådgivere hjelpe deg. Du kan også følge våre råd under.

Våre tips for belysning av stuen:

  • Benytt lyskilder med god fargegjengivelse.
  • Taklamper gir god allmennbelysning. Spotter på skinne og downlights er også et godt alternativ.
  • Tenk på plassering og type produkt, de individuelle forskjellene er store.
  • Velg belysning som ikke blender. For sterkt lys er ubehagelig for øynene og gjør arbeidsoppgaver vanskeligere.
  • Trenger du arbeids- eller leselys? Da er justerbare stålamper, bordlamper eller vegglamper gode alternativ.
  • Har du åpen kjøkkenløsning? Tenk helhetlig og at rommene skal fungere sammen. Da kan dimming skape god balanse.
  • Skap soner! Lamper i flere høyder og individuelle brytere gjør stuen dynamisk og flerfunksjonell.
  • Sett en lampe i hjørnet. Det bidrar til en romfølelse og lyser opp der det vanligvis er mørkt. Dette er lysrådgiverens «hemmelige triks»!
  • Belys vertikale flater som vegger, hyller eller bilder. Det gir en god romfølelse og bidrar til den generelle belysningen av rommet.

Våre lysrådgivere kan belysning

Med vår kunnskap om lamper, lyskilder og ulike løsninger er du trygg i våre hender. En lampe er en lampe, men nøkkelen ligger i mange tilfeller i valget av lyskilde. Lampen fordeler lyset med sin utforming og sitt design, mens lyskilden kan gi deg den stemningen du er ute etter. Ønsker du mye lys, lite lys, varmt eller kaldt lys? Eller ønsker du kanskje mulighet for å dimme lyset opp og ned etter ønske og behov? Hvordan finne en smart løsning slik at du slipper å ha ledninger overalt? Ønsker du en appstyrt løsning for å styre lyset? Spør våre lysrådgivere! De kan sitt fag og vil hjelpe deg med å finne det du trenger ut fra ditt behov.

Lysrådgivere i alle våre butikker

Hos Mesterlys finner du utdannede lysrådgivere. Vi gir rådgivning og hjelp i butikk eller hjemme hos deg. Et besøk hos oss vil gi deg nytt liv i hjemmet!

Velkommen til Mesterlys – faghandel innen belysning

Tilbake