Publisert

Gi liv til badet

Miljøbilde av Oja 29 3000K/4000K 1700lm dimbar IP54 hvit.

Gi liv til badet

En oase for avslapning og egenpleie – badet er en nøkkel til velvære. Det er her vi tar imot morgendagen og sier farvel til kvelden, derfor er det avgjørende at belysningen kan tilpasses våre individuelle behov og vår naturlige døgnrytme. Med den rette belysningen kan du transformere ditt baderom til en stemningsfull oase som i tillegg fungerer godt!

Badet brukes jo til så mangt og belysning til badet krever mange hensyn. Et av de mest brukte områdene er ved servanten og speilet; det er her vi utfører daglige rutiner som tannpuss, morgen- og kveldsstell, sminke og barbering. For mange representerer dette området nærmest en spa-opplevelse i hjemmet. I tillegg fungerer badet ofte som et kombinert vaskerom og velværeavdeling, med plass til vaskemaskin og tørketrommel. Med riktig belysning kan dette flerfunksjonsrommet virkelig fungere godt og skinne.

Kanskje kan belysningen bidra til å definere ulike soner og gjøre badet til et enda mer anvendelig rom? Det er fullt mulig å skape en atmosfære som er varm, intim og innbydende uten å ofre nødvendig belysning for vask og rengjøring. Ved å prioritere den praktiske belysningen først, for eksempel ved dusjen, badekaret, servanten/speilet og vaskeromsfunksjonene, kan du deretter utforske mulighetene for dekorativ belysning. Er du interessert i å utforske hvordan lys kan forbedre ditt baderomsopphold? Vi står klare til å hjelpe deg med lys til ditt bad!

Ta en tur til en av våre Mesterlys-butikker, så kan vi bistå med veiledning. I mellomtiden, her er noen gode råd du kan ta med deg på veien:

  • Benytt lyskilder med god fargegjengivelse slik at huden fremstår naturlig.
  • Benytt gjerne taklamper, det gir også god allmennbelysning.
  • Benytter du lamper ved siden av speilet unngår du skygger i ansiktet.
  • Bruk lamper og lysstyrker som gir deg et blendfritt lys. For skarpt og/eller feilrettet lys virker ubehagelig og kan føre til ulykker og gjøre det vanskelig å utføre de oppgaver som sminking og barbering etc.
  • Er baderommet stort kan du dele det opp med flere brytere/lyspunkter og et lysstyringssystem i en eller annen form. Vi har også “smart-pærer” og lamper som enkelt kan dimmes og endre fargetemperatur (varm elle kjølig lysfargre) uten avanserte systemer.
  • Belys gjerne vertikale flater, det vil bidra til å belyse hele baderommet. Husk mulighet for dimming!
  • Tenk på de ulike sonene som skal belyses. Her er det ulike krav, bl.a. til sikkerhet, IP-klasse (sprut/vannsikring) og plassering. Spør oss, vi gir gjerne råd!

Våre lysrådgivere kan belysning

Med vår kunnskap om lamper, lyskilder og ulike løsninger er du trygg i våre hender. En lampe er en lampe, men nøkkelen ligger i mange tilfeller i valget av lyskilde. Lampen fordeler lyset med sin utforming og sitt design, mens lyskilden kan gi deg den stemningen du er ute etter. Ønsker du mye lys, lite lys, varmt eller kaldt lys? Eller ønsker du kanskje mulighet for å dimme lyset opp og ned etter ønske og behov? Hvordan finne en smart løsning slik at du slipper å ha ledninger overalt? Ønsker du en appstyrt løsning for å styre lyset? Spør våre lysrådgivere! De kan sitt fag og vil hjelpe deg med å finne det du trenger ut fra ditt behov

Lysrådgivere i alle våre butikker

Hos Mesterlys finner du utdannede lysrådgivere. Vi gir rådgivning og hjelp i butikk eller hjemme hos deg. Et besøk hos oss vil gi deg nytt liv i hjemmet!

Velkommen til Mesterlys – faghandel innen belysning

Tilbake