Publisert

Gi liv til hjemmekontoret

Miljøbilde av Beau 100 pendel sort fra Nordlux.

Gi liv til hjemmekontoret

I disse tider med økt grad av hjemmekontor, er det avgjørende å skape et arbeidsmiljø som fremmer trivsel og produktivitet. Sentralt i den oppgaven står riktig belysning og riktig plassering av godt egnede lamper.

Lyset spiller en avgjørende rolle i å påvirke fokus og konsentrasjon, og er essensielt for lese- og skriveaktiviteter. Med god belysning blir arbeid og for eksempel lekser enklere å utføre, enten det er på hjemmekontoret, ved kjøkkenbordet eller på barnerommet.

Her er noen tips som vil hjelpe deg å optimalisere ditt hjemmekontor:

  • Allmennbelysning fra taket: En god allmennbelysning fra taket utgjør et solid grunnlag. Det er imidlertid viktig å unngå unødvendig blending, spesielt refleksjoner i skjermen. Sjekk om din nåværende taklampe kan oppgraderes med en lyspære som gir mer lys eller vurder et bytte til en mer egnet lampe.
  • Lys over arbeidsbordet: Plasser en godt egnet lampe på eller over arbeidsbordet, fortrinnsvis i form av en justerbar skrivebordlampe eller en egnet pendel. Om du bruker en skrivebordlampe anbefaler vi at den plasseres sånn at lysets innfallsvinkel faller inn fra motsatt side fra den siden du skriver på, men dette er ikke alltid like relevant i dagens digitale arbeidsmiljø.
  • Lys og alder: Det er en velkjent sannhet at behovet for riktig belysning øker dramatisk med alderen. Allerede fra fylte 40 år, trenger vi nesten dobbelt så mye lys som i våre yngre år. Paradoksalt nok vil vi også med alderen oppleve en økende følsomhet for lys. Vi anbefaler derfor lamper som ikke blender samt at der er dimbare, slik at du kan tilpasse lysnivået etter ønske og behov.
  • Unngå refleksjoner i skjermen: Sørg for at dataskjermen ikke utsettes for refleksjoner fra direkte dagslys eller annen lyskilde. Unnvik også at dataskjermen ikke plasseres rett mot et vindu, slik at du unngår skarpe kontraster mellom dataskjermen og et sterkt dagslys. Har du et vindu inntil arbeidsplassen anbefaler vi en form for avskjerming du selv kan kontrollere.
  • Kontrastbalanse: Skap en behagelig balanse mellom dataskjermen og veggen bak. Dette kan enkelt oppnås ved å belyse veggen bak, slik at du unngår skarpe kontraster mellom den opplyste skjermen og en mørk vegg.

Oppsummering: Å skape optimale lysforhold på hjemmekontoret er ikke komplisert. Enkle og rimelige tiltak, som å bytte ut noen lyspærer, smart plassering av dataskjermen i tillegg til noen godt egnede lamper, kan utgjøre en betydelig forskjell. Denne endringen vil ha en positiv innvirkning på din effektivitet, konsentrasjon og helse, trivsel og velvære over tid. Vi håper disse tipsene vil bidra til å forbedre din arbeidsdag. Ta vare på deg selv og ditt arbeidsmiljø ved hjelp av god og riktig belysning!

Våre lysrådgivere kan belysning

Med vår kunnskap om lamper, lyskilder og ulike løsninger er du trygg i våre hender. En lampe er en lampe, men nøkkelen ligger i mange tilfeller i valget av lyskilde. Lampen fordeler lyset med sin utforming og sitt design, mens lyskilden kan gi deg den stemningen du er ute etter. Ønsker du mye lys, lite lys, varmt eller kaldt lys? Eller ønsker du kanskje mulighet for å dimme lyset opp og ned etter ønske og behov? Hvordan finne en smart løsning slik at du slipper å ha ledninger overalt? Ønsker du en appstyrt løsning for å styre lyset? Spør våre lysrådgivere! De kan sitt fag og vil hjelpe deg med å finne det du trenger ut fra ditt behov og ønske.

Lysrådgivere i alle våre butikker

Hos Mesterlys finner du utdannede lysrådgivere. Vi gir rådgivning og hjelp i butikk eller hjemme hos deg. Et besøk hos oss vil gi deg nytt liv i hjemmet!

Velkommen til Mesterlys – faghandel innen belysning

Tilbake