Publisert

Gi liv til hjemmekontoret

Miljøbilde av Tivoli bordlampe grafitt

Gi liv til hjemmekontoret

Visste du at belysning er en meget viktig del av et godt arbeids- og læringsmiljø? Lyset påvirker blant annet vår konsentrasjonsevne og er derfor essensielt for å kunne lese, skrive og arbeide på en effektiv måte. God belysning vil bidra til å gjøre arbeidet eller leksearbeidet enda enklere å utføre enten om det er på hjemmekontoret, ved kjøkkenbordet eller inne på barnerommet.

I disse tider med stor grad av hjemmekontor er det viktigere enn noensinne å skape et arbeidsmiljø som fremmer både trivsel og produktivitet. Sentralt i denne oppgaven står riktig belysning og plassering av godt egnede lamper.

Ta en tur til en av våre Mesterlys-butikker, så kan vi bistå med veiledning. I mellomtiden, her er noen gode råd du kan ta med deg på veien:

  • Allmennbelysning fra taket: En god allmennbelysning fra taket gir et godt grunnlag. Unngå imidlertid unødvendig blending, spesielt refleksjoner i skjermen. Vurder å oppgradere til en lyspære som gir mer lys eller å bytte til en mer egnet lampe om du har en taklampe som ikke gir nok lys.
  • Lys over arbeidsbordet: Plasser en godt egnet lampe på eller over arbeidsbordet, gjerne en justerbar skrivebordlampe eller en egnet pendel. Hvis du bruker en skrivebordlampe, kan du vurdere å plassere den slik at lyset faller inn fra motsatt side av hvor du jobber.
  • Lys og alder: Behovet for riktig belysning øker dramatisk med alderen. Fra fylte 40 år trenger vi nesten dobbelt så mye lys som i våre yngre år. Velg lamper som ikke blender og som er dimbare, slik at du kan tilpasse lysnivået etter behov.
  • Unngå refleksjoner i skjermen: Pass på at dataskjermen ikke utsettes for refleksjoner fra direkte dagslys eller andre lyskilder. Unngå å plassere skjermen rett mot et vindu for å unngå skarpe kontraster.
  • Kontrastbalanse: Skap en behagelig balanse mellom dataskjermen og veggen bak. Dette kan oppnås ved å belyse veggen bak, slik at du unngår skarpe kontraster mellom den opplyste skjermen og en mørk vegg.

Oppsummering: Å skape optimale lysforhold på hjemmekontoret trenger ikke å være komplisert. Enkle og rimelige tiltak, som å bytte ut noen lyspærer, smart plassering av dataskjermen i tillegg til noen godt egnede lamper, kan utgjøre en betydelig forskjell. Denne endringen vil ha en positiv innvirkning på din effektivitet, konsentrasjon, trivsel og velvære.

Vi håper disse tipsene vil bidra til å forbedre din arbeidsdag. Ta vare på deg selv og ditt arbeidsmiljø ved hjelp av god og riktig belysning!

Våre lysrådgivere kan belysning

Med vår kunnskap om lamper, lyskilder og ulike løsninger er du trygg i våre hender. En lampe er en lampe, men nøkkelen ligger i mange tilfeller i valget av lyskilde. Lampen fordeler lyset med sin utforming og sitt design, mens lyskilden kan gi deg den stemningen du er ute etter. Ønsker du mye lys, lite lys, varmt eller kaldt lys? Eller ønsker du kanskje mulighet for å dimme lyset opp og ned etter ønske og behov? Hvordan finne en smart løsning slik at du slipper å ha ledninger overalt? Ønsker du en appstyrt løsning for å styre lyset? Spør våre lysrådgivere! De kan sitt fag og vil hjelpe deg med å finne det du trenger ut fra ditt behov og ønske.

Lysrådgivere i alle våre butikker

Hos Mesterlys finner du utdannede lysrådgivere. Vi gir rådgivning og hjelp i butikk eller hjemme hos deg. Et besøk hos oss vil gi deg nytt liv i hjemmet!

Velkommen til Mesterlys – faghandel innen belysning

Tilbake