Publisert

Gi liv til entré og gang

Miljøbilde av Horisont bordlampe H36,5cm metallic champagne fra Belid

Gi liv til entré og gang

Førsteinntrykket er alt, ikke sant? Inngangspartiet ditt – det første gjestene møter når de trer inn i ditt hjem, hytte eller leilighet – setter tonen for hele besøket. Det skal føles både varmt og innbydende!

Men entréen og gangen er ikke bare til pynt; de er blant hjemmets mest brukte rom, og fyller en essensiell funksjon. Her oppbevares klær, paraplyer, sportsutstyr og sko. Derfor er riktig belysning avgjørende for at du enkelt skal finne det du trenger. Sikkerheten må likevel komme først! Har du en trapp i tilknytning til entréen, sørg for at den er godt opplyst for å forhindre fall. I gangen bør det praktiske stå i fokus – enkel av- og påkledning og god oversikt i skuffer, skap og på knaggrekker er viktig.

Når det grunnleggende er på plass, kan du rette oppmerksomheten mot det dekorative. Ønsker du hjelp til å finne den perfekte belysningen til entréen, gangen eller trappen? Vi har lysrådgivere klare til å hjelpe deg med å skape en stemningsfull, sikker og energieffektiv løsning. I mellomtiden har vi et par gode råd til deg:

  • Benytt lyskilder med god fargegjengivelse.
  • Taklamper gir god allmennbelysning. Downlights eller spotlights på skinner i gangen kan også være en god løsning.
  • Bruk lamper som avgir en blendfri belysning. Skarpt lys og blendende lamper kan gjøre det vanskeligere å se i for eksempel trapper. Starten og slutten av trappa må ha nok lys og det skal være blendfritt.
  • Har du en smal gang? Belys veggflatene, det vil bidra til at gangen føles større.
  • Har du et speil i gangen er det optimal med lys både fra tak og fra vegg ved siden av speilet.
  • Belys gjerne også andre vertikale flater som for eksempel garderobeskap eller hyller i en gang. Det bidrar også på en god måte til den generelle belysning i rommet og gjør det enklere å finne frem blant eiendeler.
  • Dimming gjør at belysningen kan tilpasses boligens generelle lysbehov.
  • Del gjerne belysningen opp i flere soner/brytere ved behov.

Våre lysrådgivere kan belysning

Med vår kunnskap om lamper, lyskilder og ulike løsninger er du trygg i våre hender. En lampe er en lampe, men nøkkelen ligger i mange tilfeller i valget av lyskilde. Lampen fordeler lyset med sin utforming og sitt design, mens lyskilden kan gi deg den stemningen du er ute etter. Ønsker du mye lys, lite lys, varmt eller kaldt lys? Eller ønsker du kanskje mulighet for å dimme lyset opp og ned etter ønske og behov? Hvordan finne en smart løsning slik at du slipper å ha ledninger overalt? Ønsker du en appstyrt løsning for å styre lyset? Spør våre lysrådgivere! De kan sitt fag og vil hjelpe deg med å finne det du trenger ut fra ditt behov og ønske.

Lysrådgivere i alle våre butikker

Hos Mesterlys finner du utdannede lysrådgivere. Vi gir rådgivning og hjelp i butikk eller hjemme hos deg. Et besøk hos oss vil gi deg nytt liv i hjemmet!

Velkommen til Mesterlys – faghandel innen belysning

Tilbake