Publisert

Gi liv til barnerommet

HUE Signe gradient bordlampe sort.

Gi liv til barnerommet

Sommerferien er over og nå har tusenvis av barn vendt tilbake til skolehverdagen igjen. Mange gleder seg til å møte venner etter et langt ferieopphold, og ny kunnskap skal læres. En viss del av det grunnleggende skolearbeidet foregår også i våre hjem.

Visste du at belysning er en meget viktig del av et godt læringsmiljø? Lyset påvirker både fokus og konsentrasjonsevne, og er derfor essensielt for å kunne lese og skrive. God belysning vil bidra til å gjøre leksearbeidet enda enklere å utføre enten om det er ved kjøkkenbordet eller inne på barnerommet.

På barnerommet foregår det mange forskjellige aktiviteter som belysningen bør være med på å tilrettelegge for. I tillegg tilbringer vi omtrent en tredjedel av døgnet i sengen. Derfor er det viktig å gjøre barnerommet til et godt sted å være. Og selv om rommet skal være mørkt store deler av døgnet, er det belysningen som skaper nattero og stemning.

Først og fremst må man tenke på at rommet skal brukes til flere ting. En løsning for nattbordet er viktig, og gjør at man kan lese i senga eller godstolen, men når det skal vaskes eller tittes i skuffer og skap trenger man en taklampe eller en annen løsning. Gjør det enkelt å finne frem bekledning – tenk praktisk først, og tenk deretter belysning opp imot farger og møbler. Til slutt kan man tenke på dekorative elementer.

Her er noen gode tips rundt belysning til barnerommet:

  • Benytt lyskilder med god fargegjengivelse.
  • Taklamper gir god allmennbelysning. Spotlights og downlights kan også være gode alternativer. Tenk plassering for et godt sluttresultat og er du usikker så er du velkommen å ta kontakt med oss.
  • Del belysningen opp i soner og flere brytere om rommet er sort. Dette gir et mer fleksibelt rom med belysning du kan tilpasse etter behov og ønske.
  • Belys vertikale flater og vegger – eller kommoder og garderober. Det øker funksjonaliteten og bidrar til generell belysning av rommet på en god måte.
  • Det er viktig at tenke på at lampene ikke skal blende. Dette for å unngå at barna blir blendet når de for eksempel leker på gulvet eller når man skal skrive eller lese.
  • Ettersom barnerommet også er et soverom, skal belysningen også kunne skape en rolig og avslappet atmosfære.
  • Tenk kombinasjoner av forskjellige lamper. Bordlamper og vegglamper kan utfylle takbelysning og skape et dynamisk rom.
  • Skal du ha leselys? Sengelamper, lamper til nattbordet og skrivebordet bør gi et behagelig og blendfritt lys.
  • Et barnerom bør ikke ha høye eller ustøe lamper som kan velte og bidra til ulykker. I tillegg bør alle kabler og lamper være godt sikret og fastmontert for at man ikke skal skade seg.

Våre lysrådgivere kan belysning

Med vår kunnskap om lamper, lyskilder og ulike løsninger er du trygg i våre hender. En lampe er en lampe, men nøkkelen ligger i mange tilfeller i valget av lyskilde. Lampen fordeler lyset med sin utforming og sitt design, mens lyskilden kan gi deg den stemningen du er ute etter. Ønsker du mye lys, lite lys, varmt eller kaldt lys? Eller ønsker du kanskje mulighet for å dimme lyset opp og ned etter ønske og behov? Hvordan finne en smart løsning slik at du slipper å ha ledninger overalt? Ønsker du en appstyrt løsning for å styre lyset? Spør våre lysrådgivere! De kan sitt fag og vil hjelpe deg med å finne det du trenger ut fra ditt behov.

Lysrådgivere i alle våre butikker

Hos Mesterlys finner du utdannede lysrådgivere. Vi gir rådgivning og hjelp i butikk eller hjemme hos deg. Et besøk hos oss vil gi deg nytt liv i hjemmet!

Velkommen til Mesterlys – faghandel innen belysning

Tilbake