Publisert

Finn roen med riktig lyssetting av soverommet

Gi liv soverommet

Finn roen med riktig lyssetting av soverommet

Vi tilbringer rundt en tredjedel av livet vårt i sengen, og det er derfor viktig å gjøre soverommet til et sted som gir oss ro og velbehag. Selv om mørke er viktig i et soverom, er det belysningen som kan senke natteroen og sette den riktige stemningen.

Først og fremst er det viktig å tenke på at soverommet brukes til flere formål. Ja, en sengelampe eller en bordlampe på nattbordet er essensiell for lesing og enkel tilgang, men når du skal finne klær eller inspisere skuffer og skap, trenger du taklamper eller andre løsninger. Har du til og med en walk-in-garderobe? Den fortjener sin egen belysning, da den utgjør en egen sone med spesifikke behov. Praktisk belysning bør være ditt første fokus. Deretter kan du vurdere dekorative belysningselementer. Husk at det viktigste er at soverommet gir deg ro og velbehag, da dette er stedet du både begynner dagen, avslutter den og forbereder deg for natten.

I dag er det enkelt å skape ditt ønskede belysningsnivå til enhver tid takket være moderne teknologi. Muligheten til å dimme lyset gir deg full kontroll over belysningen etter behov. Vi har nå tilgang til flere avanserte teknologier innen dimming, som åpner for enda mer skreddersydde belysningsløsninger. Ta kontroll over lyset i ditt soverom og tilpass lyset etter ditt eget ønske og behov.

Trenger du hjelp med å planlegge riktig belysning for ditt soverom? Kom til oss, og vi vil være glade for å veilede deg med belysningsvalg som passer just dine ønsker og behov. I mellomtiden har vi noen nyttige tips:

  • Velg lyskilder med god fargegjengivelse.
  • Taklamper gir god allmennbelysning. Spotlights og downlights er også utmerkede alternativer. Husk å vurdere plasseringen for det beste sluttresultatet – vi hjelper deg gjerne!
  • Hvis du trenger leselys, bør sengelamper, lamper til nattbordet og skrivebordet gi behagelig og blendfritt lys.
  • Del belysningen opp i soner med flere brytere. Dette gir deg et mer fleksibelt rom med belysning som kan tilpasses etter dine ønsker og behov.
  • Belys gjerne vertikale flater som vegger, eller kommoder og garderober. Dette øker funksjonaliteten og gir i tillegg en blendfri generell belysning i rommet.
  • Vurder kombinasjoner av forskjellige lamper. Bordlamper, vegglamper og pendelarmaturer ved vinduet kan utfylle takbelysning og skape et dynamisk og hyggeligere rom å befinne seg i.
  • Sørg for at både lyspærer og lamper er dimbare. Dette vil gi deg muligheten til å tilpasse lyset etter dine ønsker og behov, og skape akkurat den stemningen du ønsker deg.
  • Husk at riktig belysning kan forvandle ditt soverom til et sant fristed. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon og veiledning, og la oss sammen skape det perfekte belysningsmiljøet for din gode nattesøvn.

Våre lysrådgivere kan belysning

Med vår kunnskap om lamper, lyskilder og ulike løsninger er du trygg i våre hender. En lampe er en lampe, men nøkkelen ligger i mange tilfeller i valget av lyskilde. Lampen fordeler lyset med sin utforming og sitt design, mens lyskilden kan gi deg den stemningen du er ute etter. Ønsker du mye lys, lite lys, varmt eller kaldt lys? Eller ønsker du kanskje mulighet for å dimme lyset opp og ned etter ønske og behov? Hvordan finne en smart løsning slik at du slipper å ha ledninger overalt? Ønsker du en appstyrt løsning for å styre lyset? Spør våre lysrådgivere! De kan sitt fag og vil hjelpe deg med å finne det du trenger ut fra ditt behov

Lysrådgivere i alle våre butikker

Hos Mesterlys finner du utdannede lysrådgivere. Vi gir rådgivning og hjelp i butikk eller hjemme hos deg. Et besøk hos oss vil gi deg nytt liv i hjemmet!

Velkommen til Mesterlys – faghandel innen belysning

Tilbake